Onze dirigent

dirigentKOEN BRAEM (1983) wonend te Aalst, afkomstig uit Moerzeke.
Hij startte oorspronkelijk zelf als lid in een popkoor. Doch voelde hij al snel dat er iets meer kriebelde, namelijk de gedreven kriebel om de touwtjes in eigen handen te nemen en een groep mensen te leiden naar een muzikaal geheel waar anderen mee kunnen geraakt worden.
Ook al is zijn muzikale kennis niet de grootste op deze aard, zijn zakelijk en artistiek leiderschap is meer dan de moeite waard! Zijn feeling voor muziek is ongetwijfeld aangeboren. Daarnaast kan hij ongelooflijk goed om met een hele diversiteit aan mensen, een onmisbare eigenschap bij een koordirigent.
Koen is sinds 1996 lid van de Muziekkapel van de chiro te Moerzeke en leidt hier ondertussen sedert 2004 het slagwerkkorps. In 2009 nam hij ook deel aan het succesvol eenmalig kooroptreden in samenwerking met de Vlaamse zangeres Mira in ‘de Singel’ te Antwerpen.Hoe lang ben je al met muziek bezig?
In het derde leerjaar ben ik als tienjarig jongetje gestart met notenleer en iets later het bespelen van trompet. Door dit talent te ontwikkelen, kwam ik enkele jaren later bij de muziekkapel in Moerzeke terecht.

Vanwaar jouw interesse in zang?
Zingen is een passie! Kort maar bondig.
In 2005 zong ik voor de eerste keer in een huwelijksceremonie. Zalig om te doen! Dit smaakte naar meer waardoor ik besloot om in Dendermonde zanglessen te volgen. En zo kwam ik dan later bij het kooroptreden met de zangeres Mira terecht.

Waarom dirigeer je een koor?
Een koor is een perfect medium om mijn passie voor muziek over te brengen naar anderen toe.

Wat willen jullie bereiken?
Fun staat op de eerste plaats! Voor vele mensen is dit een wekelijkse uitlaatklep met telkens een prachtig resultaat als kers op deze muzikale taart.

Beschrijf eens een ideale koorzanger.
Iemand die interesse heeft voor muziek en de wil bezit om bij te leren. Maar natuurlijk iemand die ook niet kattenvals zingt hé 😉

Hoe kies je je repertoire?
Eerst mogen alle leden voorstellen indienen die in een top 20-vorm gegoten worden. Met ons kernteam maken we een verdere selectie en deze screenen we dan op haalbaarheid.
We proberen ook elk optreden binnen een thema te kaderen.

Zijn er genres waar je niet aan komt, waar je in een boog omheen loopt?
Te klassieke stukken, zo zijn er al koren genoeg!

Wie is het publiek van de StemBand?
Afhankelijk van de optredens en nummers denk ik dat elke leeftijdsgroep bereikt kan worden.

Waarom is jullie koor niet enkel een pop-, maar ook een showkoor?
Wij houden het niet louter bij zingen, maar proberen ook iets te brengen wat het oog streelt zoals passende bewegingen en inkleding bij de nummers. Daar zal mijn streetdance-verleden bij dansschool Moevit wel een rol in spelen.